Håndværket

HÅNDVÆRKET


Vi beskæftiger sig med det gamle håndværk og udfører et bredt udvalg af teknikker. Du kan læse mere om de forskellige teknikker herunder. Vi afholder kurser i de forskellige teknikker på vores værksted i Langstrup. Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte os og få et uforpligtende tilbud.

FORGYLDNING

At forgylde en genstand, betyder kort sagt at belægge den med guld, sølv eller slagmetal. Der arbejdes med forskellige typer guld, sølv og slagmetal, alt efter om genstanden er placeret udendørs eller indendørs, hvor blank den skal være og hvor vigtig holdbarheden er.


Vi varetager alle forgyldningsopgaver, lige fra kirker til møbler. Vi guider dig i processen og sørger for forgyldning af højeste kvalitet. Du skal være velkommen til at kontakte os, for at få råd og vejledning til netop din opgave.

ÅDRING

TRADITIONELT MALERARBEJDE

Ådring er en imitering af træ og betragtes blandt fagfolk som værende den mest vanskelige af de illusionistiske teknikker, når det drejer sig om dekorationsmaling. Vi imiterer alle slags træ efter behov.


Er du i tvivl om du skal have ådret en genstand, en dør eller en væg, er vi her til at guide dig. Vi hjælper dig igennem processen og sikrer at du får en flot resultat. Kontakt os og aftal et møde, hvor vi kan drøfte opgavens omfang.

Hos Lys & Farve udfører vi også ganske almindeligt malerarbejde. Vi kan hjælpe dig med at analysere rummet og finde den helt rigtige farve til dine vægge.


Vi sætter en ære i at tilfredsstille vores kunder, hvorfor vi altid bruger lang tid på at sikre netop dine ønsker.

LINOLIE

Linolie er en af de mest holdbare og sunde materialer til dit træværk, hvis det vedligeholdes ordentligt. Linolie er et bindingsmiddel, der giver næring til træet og lader det bevæge sig.


Har du brug for en opfriskning af dit træværk, tilbyder vi vejledning i valget af olie.

DEKORATION

Vi løser alle former for dekorations opgaver og vi har igennem årene restaureret mange dekorationer udført af de gamle mestre. Derudover har vi selv designet opgaver, det har givet os en bred erfaring og et solidt fundament.

MARMORERING

Marmorering er imitering af marmor og er fra gammel tid en genre i malerhåndværket, som kræver den højeste tekniske dygtighed. Det er muligt at gengive marmoren præcist eller arbejde mere kunstnerisk med den, også kaldet Barokmarmor.


Vi marmorerer alle former for marmor og varetager opgaver fra lille til stor skala. Vi sørger altid for mamorering af højeste kvalitet udarbejdet specifikt til din opgave. Ønsker du vejledning eller har du noget du gerne vil have marmoreret, er du velkommen til at kontakte os.

KALKNING

Kalkning er tilbage fra gammel tid og har haft en stor betydning for den danske kulturarv. Som materiale har kalken nogle egenskaber, som moderne materialer ikke kan matche. Kalkede overflader fremstår lysende, og dertil er kalk et miljøvenligt materiale uden skadende opløsningsmidler.


Har du en gård eller et hus der trænger til en gang kalkning, er vi klar til at hjælpe dig. Vi varetager kalkningsopgaver på alle typer beboelser og sikrer netop dig et smukt finish. Kontakt os og hør mere om mulighederne indenfor kalkning.

LIMFARVER

Maling med limfarver giver et helt andet finish end de moderne plasttyper. Overfladen føles nærmest fløjlsblød, da pigmentet sidder helt ude i overfladen. Dette gør at lyset bliver reflekteret på en helt ny måde.


Kontakt os og hør nærmere om mulighederne indenfor limfarver.

FRESCO

Fresco betyder at male på vådt kalkpuds og er en teknisk svær proces. Frescoer udføres også i moderne stil med stor skønhed og æstetisk virkning grundet de gamle teknikker, som intet andet materiale kan måle sig med.


Vi har mange års erfaring med fresco og sætter en ære i at opretholde en høj kvalitet.

MØBEL BEMALING

Har du en gammel bænk eller et gammelt bornholmerur der trænger til en kærlig hånd, kan vi måske hjælpe dig. Vi istandsætter gamle møbler, så de genvinder deres oprindelige udtryk.